Πρόσωπα

Αλεξάντρου Μιτρίτσα: Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και της Ρουμανίας, εντυπωσιάζει και δεν… φοβάται τα ύψη! (video)

Αλεξάντρου Μιτρίτσα: Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και της Ρουμανίας, εντυπωσιάζει και δεν… φοβάται τα ύψη! (video)

Μπορεί ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα να μην αποτέλεσε την πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όμως ο Ρουμάνος έχει καταφέρει να αποδείξει περίτρανα, τον λόγο που το ταλέντο, πολλές φορές δεν συνδυάζεται με τα φυσικά προσόντα. Στην Ρουμανία άλλωστε, το διαπίστωσαν για ακόμη μία φορά…

Όταν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ ερχόταν σε συμφωνία με την Νιου Γιορκ Σίτι, για τον μονοετή δανεισμό του Αλεξάντρου Μιτρίτσα, οι περισσότεροι δεν εντυπωσιάστηκαν.

Αν κάποιος παρακολουθούσε άλλωστε, τους αριθμούς του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, θα διαπίστωνε πως πρόκειται για μία… αμφιλεγόμενη περίπτωση. Βρίσκεται στα 26, ο ΠΑΟΚ θα αποτελούσε την 10η διαφορετική του ομάδα, ενώ και η απόδοσή του κυμαινόταν διαρκώς, με την σταθερότητα να απουσιάζει από το… λεξιλόγιό του.

Παρόλα αυτά, την τελευταία τριετία, είναι σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής του ομάδας. Από το 2018 και μετά, αγωνίζεται με συνέπεια, ενώ τα δύο προηγούμενα γκολ του είχαν επιτευχθεί το 2019, όταν και αγωνιζόταν στην Αλ Αχλί.
Alexandru-Mitrita-PAOK.jpg

Στον ΠΑΟΚ ήρθε για να αποτελέσει βασικό μέλος στην επιθετική τριάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, αλλά πιθανώς για κάποιον άλλο η μετάβαση από τα δεδομένα της Αμερικής, σε αυτά της Ευρώπης, και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν θα αποτελούσε απλή υπόθεση.

Όχι όμως για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Ο Μιτρίτσα σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Europa Conference League απέναντι στην Λίνκολν, και έκτοτε βρήκε δίχτυα σε ακόμη μία περίπτωση με τον ΠΑΟΚ, σε επίπεδο πρωταθλήματος, όντας μάλιστα βασικός, σε όλες τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου.

E_bRX-DX0AEfIaI_1.jpg

Άνοιξε το σκορ στο ματς του Αγρινίου απέναντι στον Παναιτωλικό με το… κεφάλι, και παρά το χαμηλό κέντρο βάρους του και το γεγονός πως υστερεί σε ύψος, εντούτοις… ύψωσε το ανάστημά του!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής από το Αγρίνιο με 2-1, σταθεροποίησε την απόδοσή του, και ο Μιτρίτσα κλήθηκε από τον Μιγκέλ Ραντόι, στα δύο πρώτα ματς του Ομοσπονδιακού προπονητή στον πάγκο της χώρας του!


Εκεί, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική, αγωνιστική περίοδο που διανύει. Σκόραρε στο πιο κομβικό ματς της Ρουμανίας μέχρι το… επόμενο, «ανοίγοντας» το σκορ απέναντι στην Ρουμανία, και το τελικό 1-0 με δικό του γκολ, τον ανέδειξε σε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.


Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που με το γκολ του, ενδέχεται η Ρουμανία να διασφαλίσει την δεύτερη θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και να διεκδικήσει την συμμετοχή της στο Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς, μέσω των μπαράζ.

Αυτό δείχνει άλλωστε και το πρόγραμμα των Ρουμάνων, οι οποίοι φιλοξενούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την Ισλανδία, και ταξιδεύουν στο Λιχτενστάιν. Ταυτόχρονα, η επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αρμενίας, δεδομένα τους ευνοεί.

Και πάλι λοιπόν με τον ίδιο τρόπο. Και πάλι με το κεφάλι. Αυτός είναι άλλωστε ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα. Ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής, που δεν φημίζεται για την σταθερότητά του, αλλά για την ικανότητά του να εκπλήσσει τους γύρω του.

Οι Αρμένιοι δεν παραδειγματίστηκαν από το λάθος του Παναιτωλικού και του επέτρεψαν να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ πιθανώς θα εφαρμόσει ξανά ένα τέτοιο κόρνερ. Ο Ρουμάνος άλλωστε δεν… φοβάται τα ύψη.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0